Беше ли коефициентът за Лестър най-голямата грешка на букмейкърите в историята?  

Беше ли коефициентът за Лестър най-голямата грешка на букмейкърите в историята?  

Оценете новината

leicesНе малко щастливци заложиха за титла на Лестър преди началото на сезона при коефициент 5 000.00. Трябваше ли коефициентът за „Лисиците“ да бъде толкова голям? Или това е най-голямата грешка на букмейкърите в историята?

 

Последният кръг от първенството ще се изиграе тази неделя, а Лестър вече е сигурен в спечелването на титлата. Това означава, че щастливите любители на залозите, които са заложили за Лестър преди първия кръг от кампанията 2015/16, ще умножат залога си по 5 000. Въпреки че успехът на Лестър е наистина забележително постижение, бяха ли коефициентите на букмейкърите правилни? В тази статия ще разгледаме факторите за и против дали това е най-голямата грешка в историята на букмейкърската индустрия.

 

ЗА: Шансът Лестър да спечели титлата бе доста по-голям от 5 000 към 1

 

Когато видите уменията на Рияд Марез с топка в крака или слаломирането на Джейми Варди сред противниковите защитници при поредната блестяща контраатака на Лестър, трудно ще можете да повярвате, че Лестър заслужават коефициент 5 000.00. Да, може би имаха късмет в някои мачовете си, избегнаха контузии на ключови играчи, но те не станаха първи само заради късмета си… те просто бяха добри.

 

Най-големият аргумент в полза на тезата на тези, които смятат, че букмейкърите са сгафили жестоко с поставянето на толкова висок коефициент за играчите на Клаудио Раниери, е формата на отбора от втората половина на миналия сезон. Въпреки че започнаха миналата кампания по ужасен начин, в края на сезона те играеха като истински претендент за титлата. Страхотната им форма ги спаси от изпадане след седем победи в последните девет кръга на сезона, а онлайн букмейкърите трябваше да отбележат това при съставянето на коефициентите.

 

ЗА: Нищо във футбола не е трябва да е с 5 000.00 коефициент

 

Няма нито един случай на спортен резултат в историята на залозите, за който коефициентът да е бил толкова висок… дори няма случай, който да е близко! Коефициент около 100.00 щеше да е далеч по-разумният избор от страна на букмейкърите. В сезон от 38 мача всичко може да се случи и то ще се случи по-често от веднъж на 5 000 пъти! Все пак нищо във футбола не е сигурно и коефициентите трябва да отразяват това по-добре.

 

ПРОТИВ: Сезонът на Лестър е наистина малко вероятен

 

Марк Албрайтън, Дани Симпсън, Анди Кинг. Това са само част от играчите, които се окичиха със златни медали от Английската висша лига. Дали някой от тях е очаквал това да се случи в неговата кариера? Тези футболисти не са от типа играчи, които обикновено печелят титлата, а и едва ли ще им се случи отново. Клаудио Раниери свърши отлична работа в отбор със само няколко играчи, които бихте очаквали да видите в отбор, борещ се за място в Европа, камо ли за титлата. Постижението е историческо и не се случва всеки ден. Може би точно това отразява коефициента 5 000.00.

 

ПРОТИВ: Букмейкърите са умни, аутсайдерите обикновено не печелят

 

Букмейкърите знаят много добре, че аутсайдерите обикновено не печелят титлата. Повечето хора залагат за големите отбори и обикновено големите отбори печелят. Букмейкърите са запознати с това и нарочно правят коефициентите за аутсайдерите много съблазнителни, за да има все пак хора, които да залагат и за тях.

 

Много онлайн букмейкъри ще реализират загуба от този пазар през този сезон. Въпреки това, през следващата година те ще си върнат загубите като всички се втурнат да залагат за аутсайдерите! Нашият съвет към вас: заложете за някой от фаворитите през следващия сезон. Не залагайте за Лестър (особено след като те ще бъдат разсеяни от участието си в Европа), нито пък за „следващия Лестър“ в лицето на Саутхямптън, Уест Хям или някой друг. Заложете за фаворита, защото, както букмейкърите знаят, фаворитите обикновено печелят!