Белгия срещу Швеция | 16.10.2023

Футболни прогнози

Белгия срещу Швеция | 16.10.2023

Белгия срещу Швеция: Предварителен преглед и прогноза

Белгия се изправя срещу Швеция в мач от група F на квалификациите за Евро 2024. Двубоят е тази вечер от 21:45 ч. в Брюксел като „червените дяволи“ са фаворити за успеха..

Швеция се нуждае единствено от победа, за да запази малките си надежди за класиране за Евро 2024, когато пътуват до стадион „Крал Бодуен“, за да се изправят срещу лидера от група F Белгия в понеделник вечер. Гостите спечелиха само шест точки от първите си пет мача, оставяйки ги на седем точки зад Австрия в битката за второто място. Загубата на точки в понеделник ще доведе до там, че шведите ще пропуснат още един голям турнир.

Хората на Яне Андерсон ще се нуждаят от победа срещу Белгия, но ще бъде по-лесно да се каже, отколкото да се направи. Непостоянството беше тяхната проклятие в това, което беше разочароваща квалификационна кампания за скандинавците. Дори една победа може да не е достатъчна, освен ако Австрия не направи грешна стъпка срещу Азербайджан. Белгия, от друга страна, е непобедена в своите шест мача досега и е фаворитът да завърши на върха в тази група. Въпреки че тяхното място на Евро 2024 е гарантиран, Доменико Тедеско няма да иска неговата страна да изгуби форма и да се представи под очакванията. Инерцията ще бъде ключова, особено за страна, която не успя да се възползва от своето златно поколение.

Белгия спечели първата среща с Швеция с 3:0 – резултат, който даде тона и на двата отбора в техните квалификационни кампании. Швеция пропусна Световното първенство по футбол през 2022 г. и сега е на прага да не успее да се класира за втори голям международен турнир. Хората на Андерсон ще се изправят срещу Естония и Азербайджан в последните си два мача. Въпреки че от тях ще се очаква да спечелят максимален брой точки от последните две срещи, то шансовете им в понеделник не изглеждат големи.

Факти преди мача   

  • Швеция може да пропусне Европейско първенство за първи път от 1996 г.
  • Двата отбора са се изправяли 16 пъти досега, като Швеция е спечелила само пет срещи, докато Белгия спечели девет от тези мачове, а останалите два завършиха наравно
  • Белгия запази суха мрежа срещу Швеция в последните си три сблъсъка във всички състезания
  • Белгия е в поредица от четири победи срещу този съперник във всички състезания

Белгия срещу Швеция: Прогноза

Въпреки че е в тима на домакините може да има промени в стартовия състав, Белгия има доста силни играчи, за да затрудни живота на Швеция. Гостите нямат друг избор, освен да играят атакуващо и да търсят победата, оставяйки празнини отворени в защитата, които червените дяволи да използват. Според нас Белгия ще постигне нова победа в европейските квалификации и ще дублира успеха си над Швеция в настоящата кампания.

Прогноза: 1

Коефициент: 1.76 в PalmsBet

Интересни пазари в PalmsBet:

  • Над 2.0 гола – 1.36 коеф.
  • Над 0.5 Гола 1-во полувреме – 1.33 коеф.
  • Двата отбора да отбележат – 1.78 коеф.