Австралия разследва оператори за нарушения на Закона за хазарта

Новини

Австралия разследва оператори за нарушения на Закона за хазарта

5 (100%) 1 вот[а]

Австралия разследва оператори за нарушения на Закона за хазарта

Австралийският орган за надзор над онлайн хазартните игри разкри 19 нарушения на новия закон за хазарта в страната в първото си разследване от влизането в сила на обновените правила.

 

Миналата седмица австралийският орган за комуникации и медии (ACMA) публикува първия си доклад за предполагаеми нарушения на Закона за интерактивните хазартни игри от 2001 г., който беше променен миналата година, за да забрани залаганията на кредит, спортните залагания на живо и продукти като онлайн казино и покер.

Докладът на ACMA обхваща тримесечен период, започващ от 13 септември 2017 г., през който регулаторът е получил 108 запитвания и жалби относно предполагаеми нарушения на изменения закон. От тези оплаквания 38 са били валидни и са накарали ACMA да започне 18 отделни разследвания.

Десет от тези разследвания разкриха 19 случая на нарушения на закона, сред които девет свързани с предоставянето на забранена услуга за интерактивни хазартни игри, осем свързани с предоставяне на нелицензирана регулирана услуга за интерактивни хазартни услуги и две свързани с рекламирането на забранена или нелицензирана услуга за хазарт.

ACMA не публикува имената на фирмите, които разследва, но заяви, че разследванията са свързани общо с 65 отделни URL адреса. ACMA заяви, че е „успешно ангажирана“ с доставчиците нарушители и „редица“ от тези услуги ограничиха достъпа до австралийски участници след тези й действия.

Някои от засегнатите компании със сигурност предлагат онлайн покер продукти на австралийците, което остава популярно въпреки забраната. Някои австралийски законодатели твърдят, че са близо до убеждаването на правителството, че онлайн покерът трябва да бъде включен в списъка на приемливите онлайн дейности, но осезаем засега прогрес по темата, няма.

След изменения закон настъпиха промени.

ACMA получи нови правомощия съгласно изменения закон, включително правото да се обръща към Федералния съд, за да предлага заповеди за налагане на граждански наказания и съдебни разпореждания срещу закононарушители. ACMA също има правомощия да се свързва с регулаторните органи по хазарта в други юрисдикции, ако някой от техните лицензианти е в нарушение на австрийското законодателство.

Новата забрана за залагания на кредит влезе в сила на 17 февруари, въпреки че телефонните залагания с годишен оборот по-малък от $30 милиона и присъствието на състезателни писти в Аусе бяха успешни.

Забраната за залагания на кредит и другите регулаторни промени – включително 15% данък върху потреблението – неотдавна доведоха британския букмейкър, William Hill да обмисли публично продажбата на австралийската си единица.