Англия срещу Швейцария | 06.07.2024

Англия срещу Швейцария | 06.07.2024

Англия срещу Швейцария: Предварителен преглед и прогноза

Англия ще се изправи срещу Швейцария на четвъртфиналите на Евро 2024 в събота от 19:00 ч., като „Трите лъва“ са фаворити за успеха.

Възпитаниците на Гарет Саутгейт бяха доста неудовлетворителни по време на Евро 2024 и успяха да стигнат до четвъртфиналите след трудна победа в мача срещу Словакия след продължения, вкарвайки късен изравнителен гол в редовното време. Англия ще трябва да повиши нивото си на представяне, ако иска да се справи Швейцария в събота. На хартия Англия разполага с талантлив отбор, способен да победи повечето отбори в света. Саутгейт обаче не успя да извлече най-доброто от своите играчи и Трите лъва изглеждаха посредствени през целия турнир. Представянето им в груповата фаза беше далеч от желаното. Ще бъде интересно да видим дали Англия може да се активизира и да свърши работата срещу Швейцария.

Междувременно тимът на Швейцария направи сензационно представяне срещу Италия в елиминациите на турнира и елиминира един от фаворитите за спечелване на състезанието. Те ще си представят шансовете си и срещу колебливия отбор на Англия. Те имат отбор с доста качествени играчи и могат да се противопоставят на всеки съперник. В груповата фаза възпитаниците на Мурат Якин бяха на секунди от триумф над Германия. Швейцария няма големи проблеми в състваа за този мач и Мурат Якин ще може да избере силен отбор срещу Англия с цел победа и място на 1/2-финалите.

Факти преди мача     

  • Англия отбеляза поне два гола в шест от последните си седем домакински мача срещу Швейцария
  • Англия спечели осем от последните си десет мача срещу Швейцария във всички турнири
  • Швейцария е непобеден в последните си осем мача във всички турнири
  • Англия достигна четвъртфиналите и на четирите големи турнира под ръководството на Гарет Саутгейт
  • Швейцария достигна четвъртфиналите на голям турнир едва за пети път в историята си

Англия срещу Швейцария: Прогноза

Англия е по-добрият отбор на хартия, но представянето им е доста слабо. Те вероятно ще имат трудности срещу добре организирания швейцарски състав. Швейцарците ще бъдат пълни с увереност и инерция след вдигащата морала победа над Италия в последния кръг и ще се стремят да запазят мястото си на полуфиналите на състезанието. Очакваме оспорван двубой между двете страни и попадения в двете врати.

Прогноза: Гол/Гол

Виж пълната програма на Евро 2024 >