Английската лотария с рекордни продажби на стойност £7,6 млрд.

Новини

Английската лотария с рекордни продажби на стойност £7,6 млрд.

Оценете новината

3500

Националната лотария на Великобритания е достигнала рекордните £7,6 млрд. в продажби на лотарийни билети през 12-те месеца до 31 март.

Продажбите са се увеличили с £317 млн. или с около 4% в сравнение със същия период за миналата година. Рекордните £4,2 млрд. са били изплатени като награди на играчите, а различни каузи, като например, благотворителни организации, арт проекти и олимпийска подготовка на спортисти, са били финансирани с общо £1,9 млрд. от лотарията. Останалата част от приходите са отишли за текущи разходи, комисионни за търговците и данъци.

От миналия октомври, лотарията гарантирано прави поне един човек милионер всяка седмица, а в същото време се увеличават и потенциалните джакпоти. Рекордните £35,1 млн. бяха изплатени на анонимен късметлия миналия месец.

Повече от 100 играчи са станали милионери в шестте месеца след промените в правилата на лотарията, което е над два пъти повече от числото за първата половина на миналата година. Въпреки това, статистиците изчисляват, че въпреки увеличените награди, новите правила правят по-трудно печеленото на джакпота.

Продажбите в будките за вестници и други търговски обекти на дребно са нараснали със £73 млн. до рекордните £6,01 млрд. Тези продажби, които се правят на игрите Лото, Евромилиони и скреч-карти, съставляват около 80% от приходите на тотализатора.

Camelot, организаторът на лотарията, заяви, че повече от £35 млрд. са били дадени за различни каузи с идеална цел, откакто те за поели управлението на лотарията през 1994 г. Компанията прибира около 1% от приходите като печалба, което означава, че са направили около £75 млн. печалба след данъците за миналата година.