888 преоценява работата в Гибралтар след въздействието на Брексит

Новини

888 Holdings в момента обмисля алтернативите на Гибралтар за оперативен център, трябва ли „The Rock“ да бъде негативно засегнат от Брексит.

FTSE250 операторите са първите участници в бранша, които публично говорят за Брексит, като „бъдещ риск“, за техните операции. В своя годишен доклад за 2016 г., компанията описа, че лицензирането на правомощията в Гибралтар остава „неясно“ по отношение на спазването на европейските игрални юрисдикции.

Главния изпълнителен директор на 888, Итаи Фрийбъргър каза, че растежа в рамките на европейски регулиран пазар е важен и е ключов за постоянната стратегия на 888 и корпоративната стойност на компанията.

Това означава, че Gibraltar Remote Gambling Licence, може да не е достатъчен, за да изпълни регулаторната стратегия на 888, тъй като някои държави членки на ЕС биха могли да разгледат гибралтарските регулаторни разпоредби като не отговарящи на условията, след като Великобритания напусне Европейския съюз.

Годишния доклад на 888 за 2016 обяснява позицията така: „Предложеният статут на Гибралтар по отношение на Обединеното кралство в резултат на“ Brexit „в момента е неясен.

„Ако 888 трябва да остане регистрирана, лицензирана и функционираща в Гибралтар при тези обстоятелства, възможността й да разчита на свободата на услугите в ЕС ще бъде ограничена.“

Комбинацията от пълноправното членство на Гибралтар и ниските корпоративните данъци в ЕС, но не повече от 1%, предизвикаха независимата територия да функционира като дом на повече от 20 компании за онлайн залагания, включително; BetVictor, 32Red, GVC и 888 Holdings.