76 заявления за онлайн „офшорни” хазартни лицензи във Филипините

Новини

76 заявления за онлайн „офшорни” хазартни лицензи във Филипините

Оценете новината

philippines-pagcor-online-offshore-gambling-licenses

Филипините получиха 76 молби за своите нови „офшорни“ лицензи за онлайн залози, първите от които трябва да бъдат издадени през този месец.

В понеделник, Андреа Доминго, главен изпълнителен директор на филипинската Amusement и Gaming Corporation (PAGCOR), заяви пред местните медии, че 76 онлайн хазартни фирми са подали заявления за новите лицензи, планове, за които PAGCOR обявя в средата на септември.

„Business World Online”, цитира Доминго, която каза, че PAGCOR очаква да издаде първоначално одобрение на 25 компании, които ще получат онлайн лицензи „преди края на октомври„, и че тези лицензи ще бъдат валидни за една година. Доминго допълни, че кандидатите разбират, че PAGCOR „може да се променят правилата и наредбите“ преди изтичането на срока на лицензиите за една година

Доминго отбеляза, че PAGCOR ще използва първите три до шест месеца от новия режим за лицензиране на „изследване“ дейностите на одобрените оператори за онлайн хазарт и за коригиране на регулаторния подход съответно.

PAGCOR направи правите стъпки за издаване на тези лицензи през септември, като обяви новите изисквания за Филипинско-базирани операторите на онлайн хазартни, обслужващи залагащите в други азиатски държави. Решението е взето след акция срещу националната „eGames“ индустрия, в която, за разлика от международните онлайн оператори, обслужва вътрешните потребителска като използва цифрови терминали в местата за интернет кафенета. Родриго Дутерте, новият филипински президент изрази несъгласието си с тази вътрешна онлайн индустрия малко след встъпването си в длъжност през това лято.

Правителството на Филипините неотдавна даде сигнали, че планира да позволи на някои eGames оператори да възобновят дейността си, макар и под по-строг регулаторен режим. Новите офшорни лицензи – които идват с шестцифрени годишни лицензионни такси за всяка игрална компания – са създадени поне отчасти с намерението да се компенсира очаквания спад в приходите на PAGCOR от намаления обхват на eGames операциите.