32Red напуска Австралия заради регулаторните промени

Новини

32Red напуска Австралия заради регулаторните промени

Оценете новината

От 3-ти април 32Red вече не приема нови регистрации от австралийски граждани.

Във връзка с новото законодателство в Австралия, 32Red реши да оттегли услугите си от страната.

Това е поредната компания предприела тази стъпка след  William Hill, Vera&John и 888 Holdings.

Ако законопроектът мине, PokerStars ще бъде следващият оператор напуснал онлайн пазара, клиентите вече са информирани, че техните сметки ще бъдат закрити, а регистрации вече не се приемат.

В 2016 Interactive Gambling Amendment Bill се забраняват всички интернет хазартни дейности, организиране на хазартни игри от неоторизирани или нелицензирани оператори по новите национални кодекси на Австралия, включително и онлайн покера. Независимо от това, спортните залагания все още ще бъдат разрешени по силата на новото законодателство.

Законопроектът бе окончателно приет за трети път на 21 март, което доведе със себе си налагане на граждански санкции на нарушителите, блокиране на IP адреси, както и създаване на черен списък на нелицензираните оператори. Законопроектът е предаден за гласуване в Камарата на представителите на Австралия, а ако премине, има вероятност да се превърне в закон в рамките на няколко месеца.

Гибралтарската компания предлага широка гама от интерактивни сайтове за залагания, включително покер зала, онлайн казино и спортни залагания. Те също така уточниха, че техните афилиейти ще продължат да генерират приходи от австралийските играчи, които те са насочили към залата със съществуващи профили до второ нареждане.

Афилиейтите са посъветвани да премахнат определени рекламни банери, хипер-връзки и други материали от интернет страниците си. А също така и да спрат насърчаването на 32Red продукти с незабавен ефект.

Независимо от това, малко вероятно е законопроектът да се гласува преди следващото правителствено заседание на Австралия през май 2017 г. Това от своя страна означава, че австралийски покер феновете и играчите могат да влязат в предстоящия Пролетен шампионат по онлайн покер (SCOOP) организиран от PokerStars, който се очаква да бъде най-големият в своята история и предлага награден фонд от $55 милиона.